Boerderij

Groenten van de CSA-Zelfplukboerderij:

Dat zijn de meest verse en lekkere groenten die je jezelf cadeau kan doen!


Bij Erwtjes & Knollen telen we groenten, aardappelen en kruiden volgens hun eigen ritme, met het accent op kleinschaligheid en respect voor de natuur. Zowel de klassieke moestuingroenten als oude, vergeten rassen vinden een plekje op 't veld. We telen op biologische wijze en worden gecontroleerd door het controle orgaan certisys. In 2022 krijgen we het biocertificaat. 


We hanteren het principe van CSA-zelfpluk. Concreet betekent dit dat we u een oogstaandeel aanbieden waarmee u het hele jaar door zelf mag komen oogsten voor eigen gebruik.

Daarnaast bieden we ook pakketten aan.  Deze worden elke vrijdag geoogst... Er zijn verschillende formules...Wat is CSA eigenlijk precies?


CSA staat voor Community Supported Agriculture, landbouw gedragen door de gemeenschap. Als deelnemer kiest u voor ecologische landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor uw gezondheid en die van de volgende generaties.


U betaalt niet zozeer voor de landbouwproducten, maar voor de werkingskosten van het bedrijf. In ruil daarvoor ontvangt u doorheen het teeltseizoen een aandeel van de groenten en krijgt u zicht op het reilen en zeilen van het bedrijf.


CSA geeft de voldoening bewust bezig te zijn met natuurlijk leven en gezonde voeding, zonder het onderhoud van een eigen moestuin.

Via educatieve momenten en themadagen creëren wij als CSA-bedrijf bovendien ontmoetingskansen voor alle leden, om zo actief bij te dragen tot gemeenschapsvorminZelfoogst versus pakket


Als je kiest voor zelfoogst, dan kom je je groenten zelf oogstenen wanneer je wil.  Wat je kan oogsten hangt af van het aanbod op dat moment.  Door middel van vlaggetjes en bordjes op het veld weet je wat en hoeveel er kan geoogst worden.  Daarnaast is er ook een digitale aanbodslijst, die regelmatig geupdated wordt en gelijkloopt met de toestand op het veld....  Uit dit aanbod stel je dus zelf je oogstpakket samen.  


Wanneer je kiest voor een pakket, dan worden de groenten voor je geoogst.  Dit gebeurt elke vrijdag.  Vanaf 14h staat je pakket klaar op de hoeve.  

Je kan kiezen tussen de volgende formules:

Mini pakket= 395EURO van april tot eind december ofwel 45EURO per maand op proef

(6porties+1kleine portie)

1à2personen

Klein pakket= 610EURO van april tot eind december ofwel 70EURO per maand op proef

1à2personen

(1 grote portie+8porties+kleine portie)

Groot pakket= 780EURO van april tot eind december ofwel 90EURO per maand op proef

gezin

(2 grote porties+9porties+kleine portie)

Maxi pakket= 1040EURO van april tot eind december ofwel 120EURO per maand op proef

(3 grote porties+12porties+kleine portie)

groot gezin
Voordelen? Da's zeker.


  • Een maximum aan smaak en vitamines: biologisch geteelde groenten rechtstreeks van het veld tot bij u thuis; verser kan het niet.


  • Een kleinere ecologische voetafdruk: geen verwarmde serres voor zomergroenten in de winter, geen overbodige verpakkingen, geen import uit verre streken.


  • Een bredere kijk op voeding: u weet exact waar uw groenten vandaan komen en ontdekt boeiende nieuwe smaken.

Wat mag dat kosten?