Boerderij

Groenten van de CSA-Zelfplukboerderij:

Dat zijn de meest verse en lekkere groenten die je jezelf cadeau kan doen!


Bij Erwtjes & Knollen telen we groenten, aardappelen, aardbeien en kruiden volgens hun eigen ritme, met het accent op kleinschaligheid en respect voor de natuur. Zowel de klassieke moestuingroenten als oude, vergeten rassen vinden een plekje op 't veld. We telen op biologische wijze en worden gecontroleerd door het controle orgaan certisys. We hebben het biocertificaat. 


We hanteren het principe van CSA-zelfpluk. Concreet betekent dit dat we u een oogstaandeel aanbieden waarmee u het hele jaar door zelf mag komen oogsten voor eigen gebruik.

Daarnaast bieden we ook pakketten aan.  Deze worden elke vrijdag geoogst... Er zijn verschillende formules...Wat is CSA eigenlijk precies?


CSA staat voor Community Supported Agriculture, landbouw gedragen door de gemeenschap. Als deelnemer kiest u voor ecologische landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor uw gezondheid en die van de volgende generaties.


U betaalt niet zozeer voor de landbouwproducten, maar voor de werkingskosten van het bedrijf. In ruil daarvoor ontvangt u doorheen het teeltseizoen een aandeel van de groenten en krijgt u zicht op het reilen en zeilen van het bedrijf.


CSA geeft de voldoening bewust bezig te zijn met natuurlijk leven en gezonde voeding, zonder het onderhoud van een eigen moestuin.

Via educatieve momenten en themadagen creƫren wij als CSA-bedrijf bovendien ontmoetingskansen voor alle leden, om zo actief bij te dragen tot gemeenschapsvorming.Zelfoogst versus pakket


Als je kiest voor zelfoogst, dan kom je je groenten zelf oogsten wanneer je wil.  Wat je kan oogsten hangt af van het aanbod op dat moment.  Door middel van vlaggetjes en bordjes op het veld weet je wat en hoeveel er kan geoogst worden.  Daarnaast is er ook een digitale aanbodslijst, die regelmatig geupdated wordt en gelijkloopt met de toestand op het veld....  Uit dit aanbod stel je dus zelf je oogstpakket samen.  


Wanneer je kiest voor een pakket, dan worden de groenten voor je geoogst en kiest de boer wat er in het pakket zit. In het pakket zitten er enkel seizoensgroenten van eigen oogst.  Er wordt niets bijgekocht.  Je kan kiezen tussen een klein, een groot of een maxi pakket.

Dit gebeurt elke vrijdag.  Je kan afhalen op een afhaalpunt naar keuze.

-Vanaf 14h staat je pakket klaar op de hoeve in Zandbergen.  Afhalen vrijdag of zaterdag alle uren. 

-Vanaf 15h in Ninove (proef de Passie/Aalstersesteenweg 194) Afhalen vrijdag tot 19h of zaterdag tussen 14h en 18h.

-Vanaf 16h in Geraardsbergen (depot Voedselteams/Oudenaardsestraat 227) Afhalen vrijdag of zaterdag alle uren.


Je kan bij voorkeur kiezen voor een pakket klasse A/CSA.  In ruil voor je oogstaandeel krijg je dan 36weken een pakket. (april-december)

Voor de periode januari-maart wordt er een apart aanbod gemaakt afhankelijk van de beschikbare oogst.  Dit jaar bieden we een klein dubbel pakket aan; geoogst om de 2 weken.

Indien je vrij wilt zijn kan je voorlopig een pakket klasse B/(per week apart) bestellen.  Maar let op! De plaatsen zijn beperkt en het aanbod is slechts geldig zo lang er niet genoeg CSA-pakketten zijn en we niet vol zitten.. Dit pakket is ook iets duurder.Voordelen? Da's zeker.


  • Een maximum aan smaak en vitamines: biologisch geteelde groenten rechtstreeks van het veld tot bij u thuis; verser kan het niet.


  • Een kleinere ecologische voetafdruk: geen verwarmde serres voor zomergroenten in de winter, geen overbodige verpakkingen, geen import uit verre streken.


  • Een bredere kijk op voeding: u weet exact waar uw groenten vandaan komen en ontdekt boeiende nieuwe smaken.

Wat mag dat kosten?