Boerderij

Zelfplukboerderij

Groenten van de CSA-Zelfplukboerderij:

Dat zijn de meest verse en lekkere groenten die je jezelf cadeau kan doen!


Bij Erwtjes & Knollen telen we groenten, aardappelen en kruiden volgens hun eigen ritme, met het accent op kleinschaligheid en respect voor de natuur. Zowel de klassieke moestuingroenten als oude, vergeten rassen vinden een plekje op 't veld. We telen op biologische wijze en worden gecontrolleerd door het controle orgaan certisys. In 2022 krijgen we het biocertificaat. 


We hanteren het principe van CSA-zelfpluk. Concreet betekent dit dat we u een oogstaandeel aanbieden waarmee u het hele jaar door zelf mag komen oogsten voor eigen gebruik.


Voordelen? Da's zeker.


  • Een maximum aan smaak en vitamines: biologisch geteelde groenten rechtstreeks van het veld tot bij u thuis; verser kan het niet.


  • Een kleinere ecologische voetafdruk: geen verwarmde serres voor zomergroenten in de winter, geen overbodige verpakkingen, geen import uit verre streken.


  • Een bredere kijk op voeding: u weet exact waar uw groenten vandaan komen en ontdekt boeiende nieuwe smaken.Wat is CSA eigenlijk precies?


CSA staat voor Community Supported Agriculture, landbouw gedragen door de gemeenschap. Als deelnemer kiest u voor ecologische landbouw die zorg draagt voor bodem en milieu, voor uw gezondheid en die van de volgende generaties.


U betaalt niet zozeer voor de landbouwproducten, maar voor de werkingskosten van het bedrijf. In ruil daarvoor ontvangt u doorheen het teeltseizoen een aandeel van de groenten en krijgt u zicht op het reilen en zeilen van het bedrijf.


CSA geeft de voldoening bewust bezig te zijn met natuurlijk leven en gezonde voeding, zonder het onderhoud van een eigen moestuin.

Via educatieve momenten en themadagen creƫren wij als CSA-bedrijf bovendien ontmoetingskansen voor alle leden, om zo actief bij te dragen tot gemeenschapsvorming


Wat mag dat kosten?
Erwtjes & Knollen VZW

Hof Van Lierstraat 2

B-9506 Zandbergen

Tel: 0472 89 59 25

E-mail: info@erwtjesenknollen.be