Pluknieuws

Zelfplukboerderij

 

Wat kan u deze week oogsten?

 

SERRE: citroentijm, oregano, paprika, punt paprika , Nieuw-Zeelandse spinazie, paksoi, snijsla, spinazie, veldsla, knolsleder

 

VELD

wortel, pastinaak, schorseneer, zonnebloemzaad, tijm, rozemarijn, peterselie, sla-mix, mizuna, raapsteel, postelein, pijpajuin, aardappel, rode en groene boerenkool, palmkool, spruitjes, rode kool, savooi, selder, koolrabi, prei, sla, warmoes, spinazie, platte peterselie

 

IN DE SCHUUR

Witte kool, raapjes, gele, rode en chioggioa bietjes

 

 

 

 

 

Van wat onderlijnd is, kan extra worden geoogst.

 

 

OOGSTWEETJES

Erwtjes zijn rijp als de peulen bol staan. De beste manier om te testen is om er eentje open t emaken en de erwtjes te proeven.

 

 

INFO

 

  • Het beste is om van meerdere bladgroenten (selder, warmoes, spinazie, sla,...) de grootste/buitenste bladeren af te snijden/plukken ipv. de volledige groente te oogsten. Zo kunnen ze langer doorgroeien!
  • Bladgroenten mogen niet te diep (niet onder het groeipunt) worden weggesneden. Anders groeit de plant niet meer door.
  • Vergeet aub niet telkens de koolnetten te sluiten en gelieve voorzichtig te zijn met je mes om het niet te beschadigen.
  • Het volledige domein van Erwtjes & Knollen (en Hof van Lier) is rookvrij.

Erwtjes & Knollen VZW

Hof Van Lierstraat 2

B-9506 Zandbergen

Tel: 0472 89 59 25

E-mail: info@erwtjesenknollen.be